top of page
  • Foto van schrijverJady Buelinckx

Til jouw teksten naar een hoger niveau met deze 3 tips

Sinds enkele maanden heeft Podcast Hoe is’t een officiële copywriter, Jady, in het team. Maar hoe is het nu eigenlijk om copywriter te zijn? Of wat maakt jou een goede copywriter? In aflevering 5 deelde Lise Daes haar ervaring over hoe het nu echt is om een copywriter in het werkveld te zijn. We bundelen enkele tips van haar in deze blog zodat ook jij een top copywriter wordt. Met deze drie tips til je jouw teksten naar een hoger niveau:



1. Schrijven is schrappen

De eerste tip klinkt cliché, maar het is ook de waarheid. Blijf doorheen jouw studietraject of jouw carrière steeds bijleren. Volg extra cursussen, ga naar een interessant seminar, lees een goed boek over copywriten, daag jezelf uit en word beter in schrijven. Blijf schrijven, proberen en groeien. Binnenkort word je vanzelf beter!


2. Vertel niet enkel teksten, ook verhalen

Storytelling is een heel belangrijk element bij copywriting. Je schrijft niet enkel een tekst voor een sociale mediapost. Nee, je schrijft een verhaal dat je wil vertellen aan jouw doelgroep. Zoek dus naar goede verhalen waarvoor je best ‘echte’ mensen gebruikt want hun verhalen scoren het best.


3. Beeld zegt meer dan woorden

Als copywriter sta je er niet alleen voor, net zoals tekst niet enkel het verhaal vertelt. Beeld blijft voor mensen het allerbelangrijkste als je hen iets wil vertellen. Zo is beeld ook het eerste wat jouw doelgroep opmerkt als ze jouw content bekijken. Best creëer je dus een goede match tussen jouw copy en het beeld om zo ‘top’werk te leveren.


Uiteindelijk moet een copywriter een creatief persoon zijn met een gevoel voor taal. Maar al deze dingen kan je aanleren. Het allerbelangrijkste is jouw passie om verhalen te vertellen en vanuit deze passie schrijven, met een rugzak aan ervaringen en tools, dat maakt jou een goede copywriter.


Wil jij nog meer tips? Beluister de aflevering waar Lise Daes alles vertelt over hoe het is om copywriter te zijn.



4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page